Working holiday víza Kanada

PODMÍNKY A POSTUP ŽÁDOSTI O WORKING HOLIDAY VÍZA KANADA

Working holiday víza jsou nejoblíbenějším typem víz do Kanady, protože umožňují žadatelům ve věku 18-35 let cestovat a legálně pracovat v Kanadě po dobu až 1 rok. Tento typ víz spadá do kategorie „Pracovní prázdniny“.
O tento typ víz lze žádat on-line. Od 21.11.2015 se změnil proces žádání o víza a žádosti už nefungují na principu kdo dřív zažádá, ten vízum získá. Žadatelé si musí vytvořit profil myCIC na stránkách ambasády a budou průběžné vyzvání, aby doložili potřebné dokumenty a požádali si o pracovní povolení.

Doporučujeme také sledovat stránky kanadského velvyslanectví nebo jejich facebook.

110954307  Montreal

Základní podmínky pro Working holiday víza Kanada
– věk 18 – 35 let
– být občan ČR s trvalým pobytem
– finanční prostředky na pokrytí počátečních nákladů na pobyt 2500 kanadských dolarů
– zaplacené cestovní pojištění na celou dobu pobytu
– čistý trestní rejstřík

Jak žádat o Working holiday víza do Kanady
1. Je potřebné vyplnit dotazník „Come to Canada“ který určí, zda jste vhodný kandidát / kandidátka a splňujete podmínky pro udělení Working holiday víz. Nezapomeňte si zapsat osobní číslo, které se Vám vygeneruje.
2. Při splnění podmínek si vytvořte profil myCIC, kde uvedete základní údaje jako národnost, identifikační údaje atd., poté budete zařazeni do příslušné kategorie (poolu). Vytvoření tohoto profilu je zdarma.
3. Aplikace CIC bude poté v průběhu roku (12ti měsíců) zvát kandidáty, aby se do programu přihlásili a požádali o pracovní povolení. Toto pozvání však negarantuje, že Working holiday vízum získáte.
4. Jakmile získáte pozvání, máte 10 dní na to ho akceptovat a 20 dní na to požádat o pracovní povolení. Poté bude třeba dodat všechny materiály, které budou požadovány, jedná se zejména o:
– výpis z trestního rejstříku
– lékařskou prohlídku
– potvrzení o finančním krytí 2500 CAD
– rodný list
– oddací list
– dále je třeba uhradit platební kartou účastnický poplatek ve výši 126 CAD a poplatek 100 CAD za žádost o pracovní povolení

Nyní už zbývá jen držet palce, aby Vaše žádost byla kladně vyřízena, lhůta pro udělení víza přibližně 30 dnů.  Na území Kanady je poté třeba vstoupit do 12 měsíců od schválení žádosti.

Celý proces a instrukce najdete zde.

Po vstupu do Kanady Vám bude na imigračním oddělení uděleno vízum s pracovním povolením. Nezapomeňte si proto vzít s sebou všechny potřebné dokumenty – pas, formulář IMM 5665 atd.

Pro podrobnější informace kontaktujte koordinátorky programu:

Brno:  Jarka Dudíková, brno@coolagent.cz
Praha: Hana Videnková, studium@coolagent.cz
Londýnlondyn@coolagent.cz

nebo zavolejte na bezplatnou linku COOLAGENT zdarma z celé ČR: 800-1-AGENT (tj. 800-1-24368).