Vyhledávání

Nejčastěji hledáte: aupair, irsko

Minnesota, USA

Níže si můžete přečíst rozhovor se slečnou Julií o jejím pobytu jako Au Pair v USA. Připravili jsme si pro ni totiž 12 vyčerpávajících otázek🙂

1. Co Vás vedlo k tomu vydat se do USA?

Tohle je trochu otázka na tělo, ale zkrátka to ze všeho nejvíc byla touha za poznáním, učení se angličtiny hlavně mluvením a tak nějak nechání všeho, co mi nepřináší štěstí v Praze. Mít možnost “začít” znovu, mít pocit “restartu” a poznávat víc, než jsem byla doma zvyklá.

„Minnesotu jsem si zamilovala!“

2. Zdálo se Vám vyřizování pobytu složité? Jak dlouho to trvalo?

Asi ani ne. Vlastně to bylo celkem rychlé. V lednu jsem se zaregistrovala ke Cool Agent (AupairinAmerica), okolo března si mě našla rodina, a na konci dubna jsem vyřizovala veškeré papíry a vízum. Tenhle proces byl v době covidu, v celkem ještě striktním režimu, a stejnak to šlo dost rychle. Jen teda bylo dost papírování.
Ale myslim, že když jsem to zvládla já, ještě s moji hroznou angličtinou na začátku, tak to asi zvládne každý.

3. Jaký je Vás dojem z dané země?

Minnesotu jsem si zamilovala! Srandovní je, že jsem do té doby, než si mě rodina vybrala, ani nevěděla, že Minnesota existuje haha. Zatím jsem tu nezažila zimu, ale léto a podzim je tu nádherný 🍂.
Je tu asi vše, v létě horko, spousta jezer, co vypadají jako moře, takže se opalujete, hrajete volleyball, plujete na lodi, plavete, centrum tu dost žije ale taky jsou tu dost klidná místa na běhání, cyklovýlety atp.
Na podzim je tu dost barevno asi jako u nás, a v zimě máte z jezer sklužistě po kterém můžete s kamarády jezdit autem, je tu prý pak opravdu dost zima a spousta sněhu. ❄️☃️. Takže jak říkám. Vše.
Navíc spousta obchodů a není to tak drahé jak třeba v NY , LA nebo San Franciscu.

„Potkala jsem tu ty nejúžasnější lidi na světě a nikdy za to nepřestanu být vděčná ♥️.“

4. Mohla byste nám popsat ubytování?

Ubytování asi záleží na rodině, ale většinou máte pokoj já ve sklepě haha. No ne, nemusíte se bát, je to krásně zrenovované, jste dál od dětí a máte tam tímpádem víc soukromí. Vlastní koupelna, záchod, šatna a pokoj má okna.

5. Jak vypadá Váš typický pracovní den?

Já mám starší děti, takže jsem spíše řidič kolikrát, ale můj typický pracovní den začíná, že vyzvednu děti ze školy, jedu s nimi domů, uvařim večeři, jedu s nimi na kroužky, pokud mají v ten daný den, a pak dávám nejmladší do postele. Uklízím jim pokoje, vařím večeře, vyzvedávám, rozvážím, pokud mě o cokoliv rodiče poprosí, zařídím to, jezdím nakupovat potraviny, do servisu atp.

6. Co obvykle děláte ve volném čase?

Ve volném čase jsem s přáteli nebo se svým přítelem.
Chodím do fitness centra, za zábavou, v létě jsem chodila často na pláž a hrát outdoor hry. Potkala jsem tu ty nejúžasnější lidi na světě a nikdy za to nepřestanu být vděčná ♥️.

„Za pět měsíců tady, mám už na vyprávění tolik příběhů, že bych ani nevěděla kde začít.“

7. Co Vás v dané zemi mile překvapilo? Jak byste popsala typicky místního člověka?

Hmmm na tuhle otázku asi nevím jak odpovědět. Překvapilo mě asi, že tu poznám tolik kamarádů a zamiluji se. Co se týče většiny místních, asi že moc neznají sarkasmus jako u nás, ale s tím se dá pracovat. Haha. Jinak holky, my jsme tu pro američany jako zlato :).

8. Jaká zajímavá místa jste za svůj pobyt navštívila?

Zatím jsem byla v Duluth, Badlands, South Dakota (Mount Rushomre) , Chicago a teď San Francisco. Plánuji New York a pak příteli ukázat Prahu.

9. Jaký je největší zážitek z pobytu?

Asi, že mi tu všichni, které mám ráda, přichystali tajnou oslavu na 27. narozeniny ♥️. Je to stále dost zvláštní, jsem tu 5 měsíců? A tolik lidí jsem stihla poznat a mít k nim takové pouto, že to opravdu ani nejde slovy popsat.

10. Splnil pobyt Vaše očekávání?

Vesměs si myslim, že jsem tohle ani neočekávala. Že najdu tolik hodných duší kolem sebe a poznám tolik lásky. Co se týče práce, je to holt práce. Je to Aupair od Aupair, některá má úžasnou rodinu, která Aupairku bere jako svoji rodinu, jiná tu je hlavně jako zaměstnanec.
Tak či onak, naučí Vás to hodně a stojí to za to.

11. Doporučila byste program ostatním zájemcům?

Jak už jsem řekla, mě to život už teď změnilo. Za pět měsíců tady, mám už na vyprávění tolik příběhů, že bych ani nevěděla kde začít. ✨ A když už pracovat, tak aspoň někde, kde je to poznání o 365 stupňů jiný než u nás. A Vaše angličtina neuvěřitelně vzroste! To mi věřte!

 

12. Uvažujete v budoucnu o dalším pobytu v zahraničí?

Haha. Ano! Plánuju po ukončení programu odjet s přítelem na Seychely. Ale to je teď zatím jen na wishlistu.🙃

Chcete zažít něco podobného?
Tak neváhejte a kontaktujte mě ještě dnes!

Šárka Kuchtová

koordinátorka

Všední den 9 - 17h

Odpovíme do 24 hodin

Nezávazná poptávka

Šárka Kuchtová

koordinátorka

Všední den 9 - 17h

Odpovíme do 24 hodin

Nemějte obavy. Vše za Vás vyřídíme.

Máme více než 26 let zkušeností

Historie COOLAGENTu se začala psát roku 1995 a od té doby jsme zažili a úspěšně vyřešili tolik věcí, že už nás něco jen tak nepřekvapí, a my vám tak s čímkoliv dokážeme bleskově pomoci. Ruku na to!

Pár informací z historie

Pomohli jsme více než 20 000 spokojeným klientům

Našimi prvními klientkami byly Zuzana J. a Mária M., které již v roce 1995 vyrazily na Au Pair do Británie. Od té doby plníme životní přání a sny vás všech jako na běžícím páse a velmi nás to baví! 

Podívej se na reference

Ke každému klientovi máme individuální přístup

Dobře víme, že každý/á z vás má své specifické potřeby, touhy, plány i cíle, které si vždy pečlivě vyslechneme, abychom vám mohli pomoci vybrat ten nejlepší program pro vás. A tím to nekončí, k ruce jsme vám po celý program. 

Zjisti o nás více
newsletter

Zůstaňte s námi
v kontaktu

Chcete si vybrat nějaký kurz nebo práci v zahraničí a pořád ještě váháte?